Η αυγοτροφή ή αλλιώς «μαλακή τροφή» (soft food)

Δημοσιεύθηκε από: eviaparrots 07/03/2022 0 Σχόλια
Η αυγοτροφή ή αλλιώς «μαλακή τροφή» (soft food), αποτελεί βασικό συμπλήρωμα στην διατροφή των πτηνών συντροφιάς όλο τον χρόνο και ιδιαίτερα την περίοδο της αναπαραγωγής. Στο διάστημα της αποθήκευσης και μέχρι να προσφερθεί στα πτηνά, πραγματοποιούνται πολύπλοκες βιοχημικές αντιδράσεις (οξείδωση των λιπών), που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την αλλοίωση ορισμένων συστατικών της. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που υποβαθμίζονται, είναι η ποιότητα και η ποσότητα των περιεχόμενων πρωτεϊνών και βιταμινών, καθώς και οι οργανοληπτικές ιδιότητες όπως πχ. η γεύση και το χρώμα. Οι κατασκευαστές αυγοτροφών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την σταθερότητα των συστατικών και την αποτροπή της οξείδωσης, χρησιμοποιούν συνθετικά αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Είναι γνωστό ότι τα συνθετικά αμινοξέα και οι βιταμίνες, δεν μεταβολίζονται εξίσου καλά με τα αντίστοιχά τους από φυσικές πηγές και μπορούν να επιβαρύνουν τον οργανισμό των πτηνών. Τα συνθετικά αντιοξειδωτικά όπως το Ε 320(BHA), το Ε 321(ΒΗT) κ.ά., χρησιμοποιούνται ευρέως σαν συντηρητικά αυγοτροφών, παρέχοντας προστασία έναντι της οξείδωσης. Ωστόσο υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για την χρήση τους, καθώς έχουν κατηγορηθεί για την πρόκληση προβλημάτων υγείας και έχουν απαγορευθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Evia parrots, γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα της φυσικής διατροφής, σχεδίασε την σειρά αυγοτροφών Herbal Eggfood plus, με αμινοξέα και βιταμίνες από φυσικές πηγές και με την προσθήκη φυσικών αντιοξειδωτικών όπως είναι ορισμένα βότανα και βιταμίνες. Πλήθος ερευνητικών μελετών έχουν αναδείξει ότι τα φαρμακευτικά φυτά όπως η ρίγανη, το θυμάρι, ο μάραθος κ.ά., καθώς και οι βιταμίνες Α, Ε, C και το σελήνιο, που περιέχονται στις αυγοτροφές Herbal Eggfood plus, αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν εναλλακτική λύση απέναντι στα συνθετικά.
Με τον τρόπο αυτό, η σειρά Herbal Eggfood plus, yellow (κίτρινη) red (κόκκινη) και white (λευκή - ουδέτερη) της Evia parrots, εξασφαλίζει με φυσικό και ασφαλή τρόπο, ότι τα πτηνά συντροφιάς θα προσλάβουν όλα εκείνα τα φυσικά συστατικά που θα τους εξασφαλίσουν μέγιστες αποδόσεις σε ανάπτυξη, αναπαραγωγή, υγεία και ευζωία.
Βασίλης Σελέκος, ζωοτεχνολόγος
Για να δείτε όλα μας τα προϊόντα, χρήσιμα άρθρα και να ρωτήσετε πληροφορίες σχετικά με την χρήση τους, επισκεφτείτε την σελίδα μας και το blog μας. https://eviaparrots.gr/index.php?route=journal2/blog
Για τιμές λιανικής, ενημερωθείτε από τα σημεία διάθεσης (pet shop) των προϊόντων της Evia parrots, στην σελίδα μας https://eviaparrots.gr

Αφήστε σχόλιο