Yeast extract plus

Δημοσιεύθηκε από: eviaparrots 10/04/2022 0 Σχόλια
Τα τελευταία χρόνια, πολυάριθμες μελέτες έχουν αξιολογήσει τα ζωντανά στελέχη του Saccharomyces cerevisiae σαν «προβιοτικά», ενώ παράλληλα είναι πολύτιμα φυσικά διατροφικά συμπληρώματα (Vohra et al. 2016).
Ο S. cerevisiae δεν είναι «φυσικός ξενιστής» στον γαστρεντερικό σωλήνα των πτηνών και διέρχεται ζωντανός και ενεργός χωρίς να προσκολλάται στα τοιχώματά του, έχοντας υψηλή αντοχή στην οξύτητα και στα χολικά άλατα του πεπτικού συστήματος.
Η αποτελεσματικότητά του, βασίζεται σε μια πληθώρα δυνητικών μηχανισμών όπως είναι η βελτίωση της μορφολογικής δομής του εντέρου, η μείωση του pH και η σταθερότητά του, η αύξηση των ενζύμων του πεπτικού συστήματος, η βελτίωση της πεπτικότητας της τροφής, η μείωση του άγχους των ζώων, η διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος και η αύξηση του τίτλου αντισωμάτων κατά των ιών, η καταπολέμηση των μυκοτοξινών και άλλων βακτηριακών τοξινών, η ενίσχυση των ωφέλιμων μικροοργανισμών στο έντερο, η αναστολή της προσκόλλησης παθογόνων μικροβίων στο κυτταρικό τοίχωμα του εντερικού βλεννογόνου και η άμεση εξαλειπτική επίδραση σε παθογόνα εντεροβακτήρια, πρωτόζωα και άλλους ζυμομύκητες (εξαλειπτικός ανταγωνισμός).
Από βιοϊατρική σκοπιά, αυτοί οι μηχανισμοί μπορούν να ταξινομηθούν ως φαρμακοδυναμικοί και φαρμακοκινητικοί και μπορεί να λειτουργήσουν ως εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά και στον έλεγχο παθογόνων μικροβίων στο έντερο των πτηνών (Parlat et al. 2001, Holzapfel and Schillinger 2002, Patterson and Burkholder 2003, Baptista et al. 2005, Perez 2007, Siragusa and Ricke 2012, Ahiwe et al. 2019).
Η Evia Parrots, γνωρίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες του S. cerevisiae, προσφέρει στους εκτροφείς των πτηνών συντροφιάς ένα νέο εξελιγμένο, φυσικό, θρεπτικό και φαρμακοδυναμικό προϊόν!
Το Yeast extract plus, είναι ένα εκχύλισμα ζωντανών προβιοτικών στελεχών S. cerevisiae, ενισχυμένο με υδρολυμένες πρωτεΐνες σόγιας (μη μεταλλαγμένης) και σίτου.
 Περιέχει άριστο διατροφικό προφίλ αμινοξέων με μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα, συμβάλλοντας στην σωστή ανάπτυξη του σώματος και του πτερώματος των νεοσσών και στην ομαλή αλλαγή του πτερώματος κατά την πτερόρροια.
 Ο συνδυασμός αμινοξέων, βιταμινών του συμπλέγματος Β, άλφα λιποϊκού οξέος, χολίνης και μαγνησίου, συμβάλει στον σχηματισμό αντισωμάτων, στην καλή υγεία και στην προστασία του ήπατος.
 Μειώνει το PH του πεπτικού σωλήνα, αυξάνει την κινητικότητά του, τον ρυθμό διόδου της τροφής και συμβάλει στην μέγιστη αξιοποίηση της ενέργειας των υδατανθράκων και των λιπών.
 Βελτιώνει την ενζυμική ικανότητα των νεαρών πτηνών, την πρόσληψη και απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, τον ρυθμό ανάπτυξης και τον συντελεστή μετατρεψιμότητας της τροφής.
 Βελτιώνει την πέψη και την υγιεινή κατάσταση, προκαλώντας αύξηση των ωφέλιμων λακτοβάκιλλων και μείωση του πολλαπλασιασμού βλαβερών βακτηρίων (Escherichia Coli, Staphylococcus aureus κ.ά.) και πρωτόζωων (κοκκίδια) στο έντερο των πτηνών.
Βασίλης Σελέκος, ζωοτεχνολόγος
Για να δείτε όλα μας τα προϊόντα, χρήσιμα άρθρα και να ρωτήσετε πληροφορίες σχετικά με την χρήση τους, επισκεφτείτε την σελίδα μας και το blog μας. https://eviaparrots.gr/index.php?route=journal2/blog
Για τιμές λιανικής, ενημερωθείτε από τα σημεία διάθεσης (pet shop) των προϊόντων της Evia parrots, στην σελίδα μας https://eviaparrots.gr

Αφήστε σχόλιο