Παντζάρι 500gr
Το παντζαρι είναι πλούσιο σε μια ισχυρή φυτική χρωστική ουσία, η οποια βοηθα στην βαφη των κοκκινων και μωσαικων καναρινιων.
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως το κάσιο, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνες C ,Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες. Επισης φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη – το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους. Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής.
.
Αναμειγνυεται σε μαλακη τροφη(αυγοτροφη η βιταμινη).