Οι σπόροι χωρίζονται σε σπόρους δημητριακών και ελαιούχους σπόρους.

Δημοσιεύθηκε από: eviaparrots 27/11/2021 0 Σχόλια
 
Δημοσιεύτηκε από Βασίλης Σελέκος 6 ώρ. 
Στα πτηνά συντροφιάς, τα είδη που τρέφονται κυρίως με σπόρους (hardbills) είναι τα πιο πολυάριθμα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα καναρίνια, τα περισσότερα ωδικά πτηνά (Finches) και τα ψιττακοειδή.
Οι σπόροι χωρίζονται σε σπόρους δημητριακών και ελαιούχους σπόρους. Οι ελαιούχοι σπόροι έχουν καλύτερη ποιότητα πρωτεΐνης και η παρουσία τους στο σιτηρέσιο αυξάνει επίσης το ενεργειακό περιεχόμενο της τροφής. Κατά την περίοδο του χειμώνα, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την γρήγορη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.
Οι μικροί ελαιούχοι σπόροι όπως ο μικρός μαύρος ηλιόσπορος (black small sunflower), η λευκή περίλα (perilla), ο μαρουλόσπορος (lettuce), η καμελίνα (Camelina Sativa), το νυχτολούλουδο (bella di notte), το κία (chia) και τα κεράσματα (μπάρες και sticks) της Evia parrots είναι καλό να προσφέρονται τώρα κατά βούληση. Θα διαπιστώσετε ότι τα πτηνά θα τους προτιμούν περισσότερο και από το κανονικό μείγμα σπόρων! Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνουν γρήγορη κάλυψη της ενέργειας που είναι απαραίτητη για την διατήρηση της σταθερής θερμοκρασίας του σώματός τους και της ελαφριάς μυικής εργασίας για πτήση.
Η Evia parrots παρέχει για όλες τις κατηγορίες σποροφάγων πτηνών, μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών σπόρων τελευταίας σοδιάς, με εξελιγμένη τεχνολογία ξήρανσης. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζει την καθαρότητα, την θρεπτικότητα και την ασφάλεια των μιγμάτων από μικρόβια και μυκοτοξίνες.
Βασίλης Σελέκος, Ζωοτεχνολόγος
 

Αφήστε σχόλιο