Η ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Δημοσιεύθηκε από: eviaparrots 15/01/2022 0 Σχόλια
Τα φυτοχημικά είναι ουσίες που περιέχουν τα φυτά για να προστατευτούν από τις ελεύθερες ρίζες, τα μικρόβια και τους ιούς. Περιλαμβάνουν πάνω από 2000 γνωστές φυτικές χρωστικές, 1500 φλαβονοειδή, 600 καροτενοειδή και 200 ανθοκυανίνες. Έρευνες σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτουν την σύνδεση των φυτοχημικών που υπάρχουν σε διάφορα τρόφιμα και super foods, με την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους, ζώα και πτηνά. Η αναγνώριση αυτή κερδίζει συνεχώς αποδοχή από την επιστημονική κοινότητα και τους εκτροφείς. Ένα από αυτά τα super foods, είναι και η σπιρουλίνα. Η σπιρουλίνα (Arthrospira platensis), είναι ένα βρώσιμο μικροφύκι, που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια, ως συμπλήρωμα διατροφής.
Περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, όπως όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β9, Α, C και βιταμίνη Ε με βιολογική αξία κατά 50% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της συνθετικής. Επίσης είναι 58 φορές πιο πλούσια σε οργανικό σίδηρο (ο οποίος δεν είναι καθόλου τοξικός), σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το βοδινό συκώτι.
Ακόμη, είναι πολύ πλούσια σε ασβέστιο, ιώδιο, γ-λινολενικό οξύ (GLA) και άλλα οξέα (DHA, ΕΡΑ κα), καθώς και πολλά βιοδιαθέσιμα φυτοχημικά συστατικά, όπως χρωστικές β-καροτένιο, (προβιταμίνη Α), ζεαξανθίνη, ξανθοφύλλες και C-φυκοκυανίνη. Οι χρωστικές αυτές στην σπιρουλίνα, δεν προκαλούν τοξικότητα ακόμα και σε μεγάλες ποσότητες και αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό των πτηνών από ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Για τον λόγο αυτό η σπιρουλίνα πρέπει να χορηγείται στα πουλιά όλο τον χρόνο και όχι μόνο την περίοδο της αναπαραγωγής ή της πτερόρροιας όπως συνηθίζουν πολλοί εκτροφείς. Επίσης λόγο της περιεκτικότητάς της σε φυσικό ιώδιο, είναι απαραίτητη σε ψιττακοειδή και finches όπως τα Gouldians.
Η Evia parrots προσφέρει πιστοποιημένη σπιρουλίνα Arthrospira, εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας, δίνοντας την δυνατότητα στους εκτροφείς να παρέχουν με ασφάλεια σε όλα τα είδη των πτηνών συντροφιάς, μια μεγάλη ποικιλία από πλήρως βιοδιαθέσιμα θρεπτικά και φυτοχημικά συστατικά!
Βασίλης Σελέκος, ζωοτεχνολόγος
Για να δείτε όλα μας τα προϊόντα, χρήσιμα άρθρα και να ρωτήσετε πληροφορίες σχετικά με την χρήση τους, επισκεφτείτε την σελίδα μας και το blog μας. https://eviaparrots.gr/index.php?route=journal2/blog
Για τιμές λιανικής, ενημερωθείτε από τα σημεία διάθεσης (pet shop) των προϊόντων της Evia parrots, στην σελίδα μας https://eviaparrots.gr

Αφήστε σχόλιο