Η αυγοτροφή και τα διάφορα συμπληρώματα

Δημοσιεύθηκε από: eviaparrots 16/10/2021 0 Σχόλια
Για τα ενήλικα πτηνά που έχουν ολοκληρώσει την πτερόρροια, το μεγαλύτερο μέρος του φθινοπώρου και ένα μέρος του χειμώνα, αποτελεί μια περίοδο χωρίς αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις. Η μαλακή τροφή (αυγοτροφή) και τα διάφορα συμπληρώματα αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, περιορίζονται.
Σε εξωτερικές εκτροφές, οι αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια λόγο χαμηλών θερμοκρασιών, καλύπτονται ικανοποιητικά από τους υδατάνθρακες και τα έλαια του μίγματος των σπόρων.
Ωστόσο στην εκτροφή των πτηνών συντροφιάς δεν υπάρχει εφησυχασμός! Διάφοροι λόγοι όπως το στρες σε συχνές αλλαγές καιρού, το τρόμαγμα από διάφορα καιρικά φαινόμενα (σεισμούς, κεραυνούς), αρπακτικά κ.ά., διάφορα εντερικά προβλήματα, η χρήση φαρμακευτικών ουσιών κτλ., μπορούν να μειώσουν την απορροφητικότητα του εντέρου, την ισορροπία του σιτηρεσίου και να εξασθενήσουν την άμυνα του οργανισμού, προδιαθέτοντας τα πτηνά σε ασθένειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χορήγηση των κατάλληλων τονωτικών και θεραπευτικών συμπληρωμάτων της Evia parrots, είναι επιτακτική!
Βασίλης Σελέκος, Ζωοτεχνολόγος

Αφήστε σχόλιο