Η δυναμη της βιταμινης Α

Δημοσιεύθηκε από: eviaparrots 23/10/2021 0 Σχόλια
 
Για τα πτηνά συντροφιάς, μια σημαντική βιταμίνη αυτήν την περίοδο είναι και η βιταμίνη Α. Ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και θεωρείται αντιξηροφθαλμική, αυξητική, αντιλοιμογόνος και προστατευτική των επιθηλίων. Αφθονεί σε ζωικά προϊόντα (γάλα, αυγό, μουρουνέλαιο, κλπ.) και με την μορφή προβιταμίνης στα λαχανικά όπως στα καρότα και στα πράσινα μέρη των φυτών.
Τα κυριότερα συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης Α περιλαμβάνουν ένρινο ή οφθαλμικό υγρό, μείωση της ανάπτυξης, προβλήματα στο φτέρωμα και στο δέρμα, μείωση της γονιμότητας και της εκκολαπτικότητας και ευπάθεια σε μολύνσεις από ιούς, μύκητες και εξωπαράσιτα.
Επίσης, στα λευκά καναρίνια (υπολειπόμενο λευκό), η απορρόφηση των καροτενοειδών από το έντερο δεν είναι δυνατή και η χορήγηση βιταμίνης Α, όλο τον χρόνο καθίσταται επιτακτική.
H Evia parrots δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες πτηνών συντροφιάς να παρέχουν όλο τον χρόνο την σημαντική αυτή βιταμίνη, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως:
1. Ζωικά προϊόντα: Αυγοτροφή (Herbal eggfood plus yellow, white και red ), αυγό και ασπράδι αυγού σε σκόνη (Whole egg powder και Hen egg white powder).
2. Φυτικά προϊόντα με την μορφή προβιταμίνης σε αφυδατωμένα λαχανικά όπως καρότο, σπανάκι, παντζάρι, πράσινη πιπεριά και super foods όπως σπιρουλίνα, γύρη (Bee pollen), χαρουπάλευρο κ.ά.
3. Υδατοδιαλυτά σκευάσματα βιταμινών: Vit - A plus, Multi pro, Feathers solution, Super vit.

Βασίλης Σελέκος, ζωοτεχνολόγος

Αφήστε σχόλιο